Seniorenwoning

Sarie Sleenhof

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u graag zelfstandig (blijven) wonen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een Seniorenwoning of Seniorenwoning+. U vindt deze woningen op WoonService. Daar kunt u ook direct reageren.

Een Seniorenwoning is bedoeld voor mensen van 55 jaar of ouder
De woningen bieden voorzieningen voor mensen die ouder worden en graag zelfstandig willen (blijven) wonen. Zo zijn de zelfstandige woningen altijd gelijkvloers. En is de woning in een complex? Dan is er een lift aanwezig.

Een Seniorenwoning+ is een zelfstandige woning in (de buurt van) een zorginstelling
Bewoners kunnen de voorzieningen die de instelling aanbiedt gebruiken. En ze kunnen kiezen voor een aansluiting met het alarmsysteem. Zo kunnen ze hulp krijgen met één druk op de knop. In een gewone Seniorenwoning bestaat die mogelijkheid niet.

Alle Seniorenwoningen(+) worden aangeboden via de woningcorporaties
U vindt de woningen op de website van WoonService. Zorg er dus voor dat u daar ingeschreven staat als woningzoekende. Zorginstellingen bieden geen Seniorenwoningen+ meer aan. 

Om in aanmerking te komen voor een Seniorenwoning+ geldt een inkomenseis
Deze inkomenseis geldt niet als u een (zorg)indicatie heeft voor:

  • verblijf in een instelling;
  • hulp bij dagelijkse activiteiten thuis (ADL-assistentie);
  • minimaal 10 uur verpleging/verzorging per week, voor tenminste één jaar.

Ga naar WoonService om te reageren op een Seniorenwoning(+)
Op de site kunt u aangeven dat u op zoek bent naar een Seniorenwoning. U ziet dan alleen die woningen in het aanbod terug.  U kunt direct via de website reageren als u een woning ziet die bij u past. Als u reageert, wordt altijd gekeken of u voldoet aan de voorwaarden voor Seniorenwoningen.

binnen de woning