Nieuws

 • Zuiderschans in het nieuws 25 januari 2019

  Afgelopen week was Zayaz in het nieuws over de Zuiderschans. We kregen verschillende vragen van media en bewoners over onderhoud en reparaties. Daarom zijn we met bewoners in gesprek gegaan. We spraken over de problemen die er in het pand zijn, vooral met de verwarming en het water.

 • Aedes Benchmark 2018: "Met en van elkaar leren blijft enorm belangrijk" 21 januari 2019

  Donderdag 22 november werden op een landelijk congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes Benchmark 2018 bekendgemaakt. Met deze benchmark meten, vergelijken en verbeteren woningcorporaties hun prestaties.

 • Ons bewonersblad Buurt is er weer! 21 januari 2019

  Twee keer per jaar verschijnt ons bewonersblad Buurt. Een blad vol inspirerende verhalen van huurders en nieuws uit de wijken.

 • Onderzoek Kruiskamp: resultaten en vervolg 21 januari 2019

  Op 14 september overhandigde een groep bewoners uit de Kruiskamp ons een ‘zwartboek’ met daarin verzamelde klachten over vocht-, schimmel- en tochtproblemen in woningen. We spraken met de bewonersgroep af dat we een onderzoek zouden starten, om goed inzicht te krijgen in de problemen (en mogelijk oorzaken).

 • Eerste sociale 'Nul op de Meter'-woningen in 's-Hertogenbosch opgeleverd 30 oktober 2018

  Maandag 29 oktober ontving Zayaz in aanwezigheid van wethouder Van der Geld de sleutels van de eerste nieuwbouw Nul op de Meter (NOM) sociale huurwoningen in ’s-Hertogenbosch. Aannemer Hoedemakers bouwt in deze fase in totaal 39 NOM-woningen voor Zayaz in de nieuwe wijk De Lanen in De Groote Wielen.

 • Mijlpaal bereikt om samen stappen te zetten naar duurzaam wonen in ’s-Hertogenbosch 21 januari 2019

  Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, ondertekenen gemeente ’s-Hertogenbosch, het stedelijke huurdersplatform (SHP) en de woningcorporaties Zayaz, BrabantWonen, Kleine Meierij en Mooiland een duurzaamheidsakkoord.

 • Informatieavond nieuwbouw Zuiderschans 21 januari 2019

  Op 27 september was een informatiebijeenkomst voor direct omwonenden van de Zuiderschans en betrokkenen. Zij kregen meer informatie over de plannen van de nieuwbouw.

 • Nieuwe glasleverancier per 1 oktober 21 januari 2019

  Glasschade? Vanaf 1 oktober kunt u terecht bij Van de Pol Glasservice. Zij zijn vanaf dan onze nieuwe leverancier voor alles wat te maken heeft met het repareren van ruiten. Of het plaatsen van dubbelglas. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bij Van de Pol terecht als u schade heeft. U kunt hen rechtstreeks bellen op telefoonnummer 073 - 5325052 of mailen naar zayaz@vandepolglas.nl.

 • Onderzoek naar vocht, schimmel en tochtproblemen in Kruiskamp 21 januari 2019

  Op vrijdag 14 september kreeg Zayaz van een groep bewoners uit de Kruiskamp een ‘zwartboek’ overhandigd, met daarin verzamelde klachten over vocht, schimmel en tocht. Er werden meer klachten gemeld dan wij tot nu toe konden achterhalen. Daarom starten we een onderzoek.

 • Tuintips van tv-tuinman Lodewijk Hoekstra 21 januari 2019

  Nederlands bekendste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra komt tussen 10.00 en 13.00 uur naar Den Bosch om huurders van Zayaz tuinadvies te geven. Wilt u meedoen? Geef uw straat dan op! Lodewijk geeft aan één straat (maximaal 10 tuinen) advies om de tuin zonder al te veel kosten en inspanning groener te maken.

 • Eerste sociale huurappartementen in De Lanen geopend 21 januari 2019

  Op woensdag 5 september is appartementencomplex Mimosa in De Lanen geopend. De 21 appartementen zijn de eerste sociale huurwoningen in De Lanen. Elk appartement heeft 2 slaapkamers, een balkon of terras en een individuele berging.

 • Start experiment Huurders bouwen zelf! 13 juli 2018

  Maandag 9 juli was de start van ‘Huurders bouwen zelf’; een experiment waarbij 5 huurders hun eigen sociale huurwoning gaan bouwen bij Minitopia op de Poeldonk.

 • Woonbond roept huurders op tot claim bij Belastingdienst 28 juni 2018

  In mei kende de rechter een schadevergoeding toe aan een huurder. Deze huurder stelde de Belastingdienst aansprakelijk voor het onrechtmatig verstrekken van inkomensgegevens aan de verhuurder. Van 2013 tot april 2016 ontbrak de basis hiervoor in de wet. Bij de huurverhogingen van 2016 en later zijn de gegevens wel rechtmatig verstrekt, omdat de wet toen is aanpast.

 • Nul-op-de-meter woningen De Lanen te huur 28 mei 2018

  Vanaf vandaag staan ze op WoonService: de eerste Nul-op-de-meter woningen in De Lanen (Groote Wielen). We publiceren deze woningen in 2 weken tijd in
  2 rondes. Houd WoonService dus goed in de gaten!

 • Nieuw ontwerp binnenpleinen Orthen 25 juni 2018

  De huizen in Orthen Rechts zijn vorig jaar grondig aangepakt: nieuwe dakpannen, ketels, ramen, en waar nodig nieuwe keukens, toiletten en badkamers. De buitenboel werd geschilderd en er kwamen nieuwe poorten en schuttingen. Om het écht af te maken, krijgen nu ook de grauwe binnenpleinen een frisse, groene uitstraling.

 • Buurt verschijnt weer! 17 mei 2018

  Twee keer per jaar verschijnt ons bewonersblad Buurt. Een blad vol inspirerende verhalen van huurders en nieuws uit de wijken.

 • Wij zoeken 5 enthousiastelingen om huurwoning te bouwen 26 juni 2018

  Minitopia, de experimenteertuin voor nieuwe woonvormen, gaat verhuizen van de Eekbrouwersweg naar de Poeldonk. Op het nieuwe terrein komen in totaal 25 woningen. In de eerste fase van 15 woningen, geeft Zayaz aan 5 mensen de kans om hier hun eigen huurwoning te bouwen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven.

 • Zayaz en Tiwos delen positieve ervaringen na visitatie-experiment 08 mei 2018

  In 2017 stond voor zowel Zayaz als collega-corporatie Tiwos (Tilburg) de vierjaarlijkse visitatie op het programma. Met elkaar - én met visitatiebureau Pentascope - besloten wij gebruik te maken van de experimenteerruimte die de Stichting Visitaties Woningcorporaties Nederland (SVWN) sinds kort biedt. Het resultaat: een mooie basis om de methodiek van visitatie (verder) te verbeteren.

 • Ons jaarverslag over 2017 is verschenen 14 mei 2018

  Via goede woningen en vitale, aantrekkelijke wijken willen we mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Daar zijn wij van. Samen met onze partners en belanghebbenden hebben wij ons ook in 2017 juist daarop gefocust. Hoe we dat gedaan hebben, leest u in ons jaarverslag.

 • Jaarlijkse huurverhoging opnieuw zo laag mogelijk 24 april 2018

  Alle huurders hebben vorige week een brief gekregen over de aanpassing van hun huur per 1 juli 2018. Net als vorig jaar, ontzien Zayaz en de andere corporaties vooral de laagste inkomens. Voor huurders met een inkomen tot en met € 41.056 wordt de huur per 1 juli alleen verhoogd met de landelijke inflatie van 1,4%.

 • Zelf klussen? Vraag nu makkelijk toestemming aan via Mijn Zayaz 23 april 2018

  Als huurder heeft u steeds meer mogelijkheden om uw woning naar eigen smaak aan te passen. U moet wel toestemming aanvragen voordat u gaat klussen. Gelukkig kan dat sinds kort ook online via Mijn Zayaz. Wel zo handig!

 • Goed en betaalbaar wonen, dat is waar wij van zijn 09 maart 2018

  Begin maart startte de Woonbond een nieuwe actie voor lage huren. Wij ondersteunen het belang van betaalbaar wonen van harte. Sterker nog: dat is waar wij van zijn. Wij verhuren woningen ver beneden de marktprijs aan mensen die niet zelfstandig in hun huisvesting kunnen voorzien.

 • Zayaz koploper op het gebied van sociaal ondernemen 27 februari 2018

  Zayaz heeft als eerste woningcorporatie trede 3 gehaald, de hoogste trede op de PSO-Prestatieladder! Dat betekent dat Zayaz koploper is als het gaat om het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Deze prestatie is behaald door werkplekken te faciliteren binnen de eigen organisatie én door producten en diensten in te kopen bij leveranciers die ook PSO gecertificeerd zijn. Hiermee levert Zayaz op duurzame wijze al meerdere jaren een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

 • Start experiment met lotingwoningen op 1 februari 31 januari 2018

  De druk op de Bossche woningmarkt is hoog. Toch willen de gemeente ’s-Hertogenbosch, het Stedelijk Huurdersplatform en de woningcorporaties dat mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning, minder wachttijd hebben. Om te onderzoeken of actief woningzoekenden sneller kunnen worden geholpen, start op 1 februari een gezamenlijk experiment op www.woonservicedenbosch.nl. Vanaf dan kunnen alleen actief woningzoekenden reageren op woningen die via loting op WoonService worden aangeboden.

 • Resultaten onderzoek Zayaz Huurderspanel over website 31 januari 2018

  Eind vorig jaar vroegen we het Zayaz Huurderspanel naar hun mening over onze website en Mijn Zayaz. Want in 2018 gaan we aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe website voor Zayaz. De mening van de huurder nemen we hierbij als uitgangspunt.

 • Prestatieafspraken 2018 Wonen ’s-Hertogenbosch ondertekend 31 januari 2018

  Op 6 december ondertekenden de Bossche woningcorporaties, het huurdersplatform en de gemeente de prestatieafspraken voor 2018. De partijen gaan samen voor vitale wijken met voldoende, betaalbare en passende sociale woningen.

 • Nieuwe website Woonlasten de baas is live 20 september 2017

  De website www.woonlastendebaas.nl is verbeterd. Op de website kunt u terecht voor:

 • Zayaz bouwt aan duurzaam en betaalbaar wonen met 39 NOM-woningen 14 juni 2017

  In de wijk De Lanen in Rosmalen komen 39 Nul op de Meter-woningen.

 • Sleutel voor bewoners tijdelijke woningen Groote Vliet 05 april 2017

  Op dinsdag 4 april krijgen de nieuwe bewoners van de 32 tijdelijke woningen in Groote Vliet, Rosmalen, de sleutel van hun woning. Dit is het derde project voor spoedzoekers van woningcorporatie Zayaz in korte tijd. Eerder plaatsten we 32 tijdelijke woningen in Empel en vanaf maart zijn de 57 appartementen in Ordune, het voormalig kantoorpand in Orthen, bewoond.

 • Nieuwe huur- en inkomensgrenzen voor sociale huurwoningen per 1 januari 16 januari 2017

  De overheid heeft de nieuwe grenzen voor 2017 bepaald. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij.

 • Ingeschreven bij WoonService? Vergeet niet te verlengen! 22 december 2016

  Als u ingeschreven staat bij WoonService, ontvangt u ieder jaar een brief of e-mail om u eraan te herinneren dat het tijd is om te verlengen. Regel uw verlenging op tijd!

 • Alle woningen Empel-Zuid deze week opgeleverd 06 december 2016

  Deze week leveren we alle woningen in Empel-Zuid op aan de nieuwe huurders. De woningen zijn verhuurd aan spoedzoekers; mensen die met spoed een woning nodig hebben, maar via de ‘normale’ weg hier niet voor in aanmerking komen. Bijvoorbeeld omdat ze niet genoeg inschrijftijd hebben bij WoonService.

 • Benchmark woningcorporaties 2016 24 november 2016

  Vers van de pers: vandaag werden op een landelijk congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes Benchmark 2016 bekendgemaakt. Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties. Zayaz scoort een B en behoort tot de middengroep. Een prima resultaat!

 • Schademeldingen na storm 21 november 2016

  Wat een storm afgelopen weekend! Veel huurders melden zich vanochtend bij ons, omdat ze schade hebben. Daardoor kan de wachttijd aan de telefoon wat langer zijn dan normaal.

 • Ons bewonersblad Buurt is uit! 17 november 2016

  Twee keer per jaar brengt Zayaz het bewonersblad Buurt uit. Een blad vol inspirerende verhalen van huurders en nieuws uit de wijken.

 • Het Zayaz Huurderspanel gaat van start! 08 november 2016

  Wij horen graag wat onze huurders belangrijk vinden. Dat helpt ons om de juiste keuzes te maken. En onze dienstverlening te blijven verbeteren. Daarom start binnenkort het Zayaz Huurderspanel.

 • Eerste tijdelijke woningen Empel geplaatst 18 oktober 2016

  In de vroege ochtend van maandag 17 oktober zijn de eerste tijdelijke woningen in Empel-Zuid geplaatst. Een belangrijke mijlpaal, waar Mohamed Acharki (bestuurder Zayaz) en wethouder Eric Logister samen bij stilstonden.

 • Terugblik op een geslaagde Dag van het Huren! 07 oktober 2016

  Wat een geweldige dag afgelopen zaterdag! Het weer zat mee, de sfeer was goed en - last but not least - het enthousiasme bij deelnemende huurders was groot. We kijken terug op een geslaagde Dag van het Huren 2016.

 • Officiële opening van De Compagnie 23 september 2016

  Dat de bewoners van De Compagnie blij zijn met hun nieuwe woning, was goed te merken tijdens de officiële opening afgelopen dinsdag! Mohamed Acharki (Zayaz), Clemie van Wanrooij (Van Wanrooij projectontwikkeling) en Arno van den Berg (Vivent Het Andere Wonen) heetten hen van harte welkom in het nieuwe complex.

 • Tientje meer huurtoeslag in 2017 22 september 2016

  Ontvang jij elke maand huurtoeslag? Goed nieuws! De huurtoeslag gaat in 2017 namelijk met ruim een tientje per maand omhoog. Dat staat in een wetswijziging die minister Blok op Prinsjesdag bekend maakte.

 • Goed nieuws: kosten glas- en rioolfonds gaan omlaag 09 augustus 2016

  Wij hebben met onze leveranciers nieuwe afspraken gemaakt voor de kosten van het glas- en rioolfonds. Dat is goed nieuws! Want dankzij deze nieuwe afspraken, gaan de kosten omlaag. Daarom kunnen wij nu de bedragen aanpassen.

 • Verkoop DMT loods aan gemeente 's-Hertogenbosch 04 augustus 2016

  Ruim 10 jaar geleden kocht Zayaz de DMT loods aan de Copernicuslaan. We wilden hier koopwoningen bouwen. Inmiddels is de wet veranderd: woningcorporaties mogen geen koopwoningen meer bouwen. Omdat op dit terrein niets anders mag worden gebouwd, verkopen wij het aan de gemeente.

 • Op zoek naar een woning: inkomen gestegen of gedaald? 04 augustus 2016

  Sinds 1 januari zijn woningcorporaties verplicht om huurwoningen passend toe te wijzen. Dit staat in de Herziene Woningwet van 1 juli 2015. Er ontbraken een aantal details in deze wet. Deze zijn nu toegevoegd. Bijvoorbeeld over het toewijzen van woningen aan mensen van wie het inkomen onlangs is gestegen of gedaald.

 • Nieuwe website WoonService online! 04 augustus 2016

  De nieuwe website van WoonService is een feit. Fris, gebruikersvriendelijk en geschikt voor pc, tablet en smartphone. Ook ‘Mijn WoonService’ is verbeterd.

 • Nieuwe website WoonService live op 21 juli 05 juli 2016

  Donderdag 21 juli is de nieuwe website van WoonService een feit. Fris, gebruikersvriendelijk en geschikt voor pc, tablet en smartphone. Ook ‘Mijn WoonService’ is verbeterd.

 • Ons bewonersblad Buurt is uit! 23 juni 2016

  Twee keer per jaar brengt Zayaz het bewonersblad Buurt uit. Een blad vol inspirerende verhalen voor en door huurders van Zayaz. In deze mei-editie van Buurt leest u hoe het is om vrijwilliger te zijn in het Jheronimus Bosch jaar, waarom het zo fijn wonen is in De Regenboogtoren en vertelt gastvrouw Nicole hoe ze bewoners van de Hoge Slagen opvangt tijdens het renovatieproject.

 • Zayaz gecertificeerd als sociaal ondernemer 12 mei 2016

  Zayaz staat voor het meedoen in en aan de samenleving. Niet alleen een betaalbaar thuis, ook werk is daarbij essentieel. Daarom zet Zayaz zich in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Auditor Dekra toetste hoe ver we staan op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). We ontvingen een trede 2 van dit keurmerk, omdat wij ook mensen in ons eigen bedrijf een werkplek bieden.

 • ondertekening-van-het-contract Stedelijke regeling ongemakkenvergoeding herzien 20 april 2016

  Op dinsdag 19 april zetten de bestuurders van de drie Bossche corporaties (BrabantWonen, Kleine Meierij en Zayaz) en het Stedelijk Huurdersplatform 's-Hertogenbosch (SHP) hun handtekening onder de herziene versie van de stedelijke regeling ongemakkenvergoeding. Deze gaat per 1 mei in. De kernwaarden van de nieuwe regeling zijn: transparantie voor huurder en verhuurder, eenduidigheid (geen interpretatieverschillen) en een passende vergoeding die aansluit bij de mate van overlast.

 • Zayaz past plan Ketsheuvel aan 13 april 2016

  Zayaz heeft het aantal appartementen wat ze wil realiseren in haar voormalige kantoorpand aan de Ketsheuvel teruggebracht van 70 naar 57. Mede op basis van de input van de klankbordgroep en overleg met de gemeente, werkt Zayaz het plan voor 57 kleine betaalbare appartementen verder uit voor mensen die snel en tijdelijk woonruimte zoeken.

 • Zayaz bereikt hoogste punt appartementen De Compagnie 17 maart 2016

  Op woensdag 16 maart is officieel het hoogste punt bereikt in fase 2 van nieuwbouwproject De Compagnie. Om dit feestelijke moment te vieren, werden de vlaggen van Zayaz en aannemer Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling gehesen. De bouwvakkers zijn getrakteerd op een smakelijke lunch.

 • Sociaal woonakkoord levert 700 extra sociale huurwoningen op 15 maart 2016

  Op donderdag 10 maart is het sociaal woonakkoord ’s-Hertogenbosch officieel ondertekend. Dit akkoord is een pakket aan afspraken tussen de gemeente, de woningcorporaties en het Stedelijk Huurdersplatform. Het doel is samen te werken aan voldoende, betaalbare, passende, sociale huurwoningen in vitale wijken.

 • Partijen presenteren woonlastenagenda voor 2016 01 maart 2016

  In 2014 ondertekenden de gemeente ’s-Hertogenbosch, het Stedelijk Huurders Platform (SHP) en de Bossche corporaties BrabantWonen, Kleine Meierij en Zayaz een lokaal woonlastenakkoord. Het doel: samen oplossingen ontwikkelen om de stijgende woonlastendruk van huurders tegen te gaan. Onderdeel van het woonlastenakkoord is de jaarlijkse woonlastenagenda. Er is een gezamenlijke agenda, maar ook een afzonderlijke agenda voor de corporaties en de gemeente. Via de woonlastenagenda maakt iedere partner inzichtelijk en transparant wat hij in 2016 bijdraagt aan het woonlastenvraagstuk.

 • Huurders & de WOZ-waarde 29 februari 2016

  Eind februari ontvangen alle huiseigenaren een brief van de gemeente
  ‘s-Hertogenbosch waarin staat hoe hoog de WOZ-waarde van hun woning is. Als huurder ontvangt u deze brief niet.

 • Tijdelijke woningen tegen krapte op de woonmarkt 29 februari 2016

  Zayaz is er om mensen die het moeilijk hebben op de woningmarkt te helpen aan passende woonruimte. Dat valt niet mee: de druk op voorraad sociale huurwoningen is hoog en neemt toe. Gelukkig hoeven we dit niet alleen te doen. We werken steeds intensiever samen met onze partners in de stad.

 • Uitspraak Raad van State 4 februari 05 februari 2016

  Op 4 februari bepaalde de Raad van State dat de Belastingdienst geen inkomensgegevens mocht verstrekken om de inkomensafhankelijke huurverhoging uit te voeren. Dit roept reacties op van huurders of zij nu de huurverhoging van de afgelopen drie jaar kunnen terugvorderen.

 • Nieuwsbrief Ketsheuvel voor buurtbewoners 08 juli 2016

  Buurtbewoners van de Ketsheuvel ontvingen vandaag de tweede nieuwsbrief over de aanpak van ons pand aan de Ketsheuvel 12a. In deze nieuwsbrief leest u meer over eerste bijeenkomst van de klankbordgroep en de planning voor de komende maanden.

 • Tijdelijk huren via Zayaz 18 december 2018

  Woningen die bij ons op de lijst staan voor sloop of renovatie, en daardoor tijdelijk leeg staan, werden voorheen voor ons verhuurd door een externe partij. Vanaf nu gaan wij zulke woningen zelf tijdelijk verhuren. U vindt ze daarom vanaf nu terug op www.woonservicedenbosch.nl.

 • Start verhuur Compagnie: 20 januari 13 januari 2016

  Binnenkort starten we met de verhuur van de appartementen van nieuwbouwproject De Compagnie. Geïnteresseerd? Reageer dan van 20 tot en met 26 januari op www.woonservicedenbosch.nl.

 • Vergeet niet te reageren! 07 januari 2016

  Bent u woningzoekende en ontvangt u een aanbieding of uitnodiging voor een bezichtiging? Vergeet dan niet altijd te reageren! Ook als u geen interesse heeft in de woning. Daarmee helpt u niet alleen ons, maar ook andere woningzoekenden!

 • Tarieven Warmtewet 2016 04 januari 2016

  Gebruikt u een gemeenschappelijke verwarming van Zayaz? En betaalt u ons, naast uw huur, ook een bedrag voor verwarming en/of warm tapwater? Dan is Zayaz uw warmteleverancier. En geldt de Warmtewet dus ook voor u.

 • WoonService: laatste editie tot 1 januari 23 december 2015

  Woensdag 23 december verschijnt de laatste editie van dit jaar op WoonService Den Bosch. Tot 1 januari verschijnen géén nieuwe woningen op de site. Woningen waarop in de afgelopen periode is gereageerd, worden nog wel aangeboden. Blijf uw e-mail dus in de gaten houden!

 • En de winnaars zijn.... 14 december 2015

  De Mijn Zayaz actie is afgelopen. Aan iedereen die heeft meegedaan: hartelijk dank voor uw deelname! De winnaars van de 10 VVV-bonnen zijn inmiddels bekend.

 • Passend toewijzen per 1 januari 2016 11 december 2015

  Vanaf 1 januari 2016 biedt WoonService Den Bosch huurwoningen aan volgens de nieuwe wettelijke regels van het passend toewijzen. Woningzoekenden met recht op huurtoeslag krijgen dan alleen nog huurwoningen aangeboden waarvan de huurprijs past bij het huidige verzamelinkomen, gezinsomvang en leeftijd.

 • Aedes Benchmark: huurders zijn Zayaz beter gaan beoordelen 30 juni 2016

  Donderdag 26 november werden op het Aedes-congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes Benchmark 2015 bekend gemaakt. De belangrijkste verbetering voor Zayaz is dat huurders ons beter zijn gaan beoordelen (van een 7,2 in 2014 naar een 7,4 in 2015). Daarnaast scoren we goed op de bedrijfslasten per verhuurde woning. Gemiddeld komen collega-corporaties uit op € 925 per verhuureenheid. Bij Zayaz is dat bedrag met € 855 een stuk lager.

 • Ons bewonersblad Buurt is uit! 23 november 2015

  Twee keer per jaar brengt Zayaz het bewonersblad Buurt uit. Een blad vol inspirerende verhalen van huurders en nieuws uit de wijken.

 • Nieuwsbrief Social Return is weer uit! 04 november 2015

  Samen met Weener XL geven we een aantal keer per jaar een nieuwsbrief Social Return uit. In deze editie aandacht voor o.a. bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen. Zij vinden dat PSO gewoon bij het bedrijfsleven hoort!

 • Nieuwe partners Bosch Woonlastenakkoord 06 oktober 2015

  Op dinsdag 6 oktober organiseerden de drie Bossche woningcorporaties, het Stedelijk Huurders Platform (SHP) en de gemeente ’s-Hertogenbosch een woonlastenconferentie waar 30 plaatselijke (maatschappelijke) organisaties bijeen kwamen. Doel was om een groter netwerk te creëren voor nieuwe oplossingen voor en een effectieve aanpak van de groeiende woonlastendruk en armoede. Van de aanwezige organisaties kwamen er 20 direct met concrete acties en beloftes en onderstreepten hun toezeggingen met een ferme handtekening onder het Woonlastenakkoord. Een akkoord dat in april 2014 al ondertekend werd door de Bossche corporaties, de gemeente en het SHP.

 • Nieuw Woningwaarderingstelsel (WWS) per 1 oktober 2015 30 september 2015

  Het Woningwaarderingstelsel (WWS) is een puntensysteem van de overheid. Dit systeem geeft de kwaliteit van een sociale huurwoning in punten weer. En bepaalt daarmee wat de maximale huur van een huurwoning is. Op 1 oktober verandert dit puntensysteem. Uw huurprijs blijft echter hetzelfde.

 • Zayaz viert start bouw 90 appartementen 28 oktober 2015

  Dinsdag 22 september werd de start van nieuwbouwproject De Compagnie gevierd met de buurtbewoners en overige betrokkenen.

 • Renovatie monumentale woningen Muntel van start 21 september 2015

  Vandaag is aannemer Van Wijnen gestart met de eerste werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen. Zayaz renoveert in de Muntel 68 monumentale woningen.