Resultaten Aedes Benchmark 2017 zijn bekend

Sarie Sleenhof

Donderdag 23 november werden op een landelijk congres voor woningcorporaties de resultaten uit de Aedes Benchmark 2017 bekendgemaakt.

Met de benchmark meten, vergelijken en verbeteren woningcorporaties hun prestaties
Uit de benchmark blijkt dat woningcorporatie Zayaz doet waar de stad en huurders om vragen: meer goede en betaalbare woningen voor mensen die financieel niet zelfstandig in woonruimte kunnen voorzien. Een prima resultaat!

Net als vorig jaar is het Zayaz meer dan gemiddeld gelukt om meer betaalbare woningen aan te bieden
Een goed resultaat, want de vraag naar sociale huurwoningen in ’s-Hertogenbosch is groot. Daarbij hebben we onze bedrijfslasten terug weten te brengen. Mohamed Acharki (directeur bestuurder Zayaz): “Onze medewerkers zetten zich dagelijks in voor onze huurders. Het is goed om te zien dat we de goede dingen doen en ondertussen minder uitgeven aan de eigen organisatie dan andere corporaties.”

De Aedes benchmark helpt ons om te leren en ons werk steeds beter en efficiënter te doen
Huurders van Zayaz ervaren een goede woningkwaliteit. De kosten voor het technische onderhoud zijn bij Zayaz wel hoger dan gemiddeld. Ook op het gebied van duurzaamheid van haar woningen doen we het goed. De beoordeling van zowel nieuwe als vertrekkende huurders gaf voorgaande jaren een verbetering aan. Dit zien we dit jaar helaas niet terug en is een belangrijke uitdaging voor ons het komend jaar.

Zayaz doet sinds het begin mee aan de benchmark van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties
Mohamed Acharki: “De benchmark laat zien hoe we het doen ten opzichte van anderen. Het geeft ons inzicht in waar we kunnen verbeteren om ons werk beter te doen. Samen leren met en van elkaar is enorm belangrijk. Het geeft ook meer transparantie, waar we als sector naar streven.”

Branchevereniging Aedes presenteert dit jaar voor de vierde keer de benchmark, waaraan 303 woningcorporaties meedoen
Zij vertegenwoordigen bijna alle corporatiewoningen (98 procent). Corporaties verbeterden sinds 2014 steeds hun prestaties op het gebied van huurderstevredenheid, bedrijfslasten en duurzaamheid.

Meer weten of benieuwd naar het volledige rapport?  Kijk op de website van Aedes. www.aedes.nl