Huurverhoging

Zayaz Administrator

Wij voeren huurverhoging door met verschillende redenen. Er is een jaarlijkse huurverhoging, een verhoging na verbeteren van de woning en een verhoging als de woning opnieuw wordt verhuurd.

De jaarlijkse huurverhoging
Elk jaar passen wij per 1 juli de huurprijs aan. Dankzij deze huurverhoging kunnen we blijven investeren in woningen en wijken. Zo houden we ze veilig en leefbaar.

Woningcorporaties mogen we de huren in 2018 verhogen met een basisverhoging van 1,4% en een aanvullende verhoging van 2,5%. Maar Zayaz kiest ervoor om huurders met de laagste inkomens (€ 41.056 of minder) te ontzien. De verhoging voor deze huurders is daarom maximaal 1,4%.

Voor de hogere inkomens (hoger dan € 41.056) mogen we de huren in 2018 verhogen met 5,4%. Zayaz kiest ervoor om de huren voor deze groep te verhogen met 4%. Deze verhoging is bepaald in overleg met de HBV-Zayaz.  

Hieronder ziet u de huurverhoging per 1 juli 2018 in één oogopslag:

 

Inkomen is
€ 41.056 of minder

Inkomen is hoger dan
€ 41.056
 

Basisverhoging

1,4%

1,4%

Inkomensafhankelijke 
verhoging

0%

2,6%

Totale huurverhoging:

1,4%

4%


Kijk voor meer informatie over de huurverhoging 2018 in onze vraag & antwoordlijst.

Huurverhoging na verbeteren van de woning
Elk jaar verbetert Zayaz veel woningen. Bijvoorbeeld met het plaatsen van dubbel glas of het uitvoeren van een renovatie. Zo’n verbetering kan invloed hebben op uw huurprijs. U ontvangt daarom altijd een schriftelijke bevestiging van de nieuwe huurprijs voordat we met een verbetering aan de slag gaan.

De woning wordt opnieuw verhuurd: huurharmonisatie
Als wij nieuwe huurders verwelkomen in een woning, wordt de huurprijs aangepast naar de huidige marktprijzen. Dit heet 'huurharmonisatie'. Vanwege huurharmonisatie kan het zijn dat u niet dezelfde huurprijs betaalt als uw buurman. Ons huurbeleid bepaalt de verhoging wegens huurharmonisatie. Zayaz verhuurt vooral sociale huurwoningen. Daarom verhogen wij de huurprijs meestal niet tot wat de overheid maximaal toestaat.

Huurharmonisatie geldt ook bij woningruil.

huurbetalingen