Onderhoud

Zayaz Administrator

Wij vinden het belangrijk dat onze woningen in goede staat zijn. Daarom plegen we regelmatig onderhoud. En als huurder heeft u een verzorgingsplicht.

Wie doet wat? Check onze Reparatiewijzer!
Zayaz neemt veel werkzaamheden voor haar rekening. Denk aan het buitenschilderwerk. Of het repareren van dakbedekking. Gaat er iets kapot door vernieling of verkeerd gebruik? Dan zijn de kosten voor reparatie voor de huurder. Dit geldt ook voor reparaties aan voorzieningen die u zelf in de woning heeft aangebracht.
Lees meer in de Reparatiewijzer

U kunt in Mijn Zayaz zien of wij uw reparatie kunnen uitvoeren
Geef aan waar in uw woning welke reparatie nodig is. U ziet dan direct of wij deze voor u kunnen uitvoeren. Zo ja, dan kunt u de reparatie bij ons melden en meteen een afspraak plannen.

Als huurder heeft u een verzorgingsplicht
Zo bent u zelf verantwoordelijk voor het schilderwerk binnenshuis. En voor het dagelijks onderhoud, zoals het schoonhouden van uw woning en het bijhouden van de tuin. De onderhoudstaken voor huurders staan in de wet. U vindt ze in het ‘Besluit Kleine Herstellingen

Bekijk onze onderhoudsplanning om te zien of we dit jaar onderhoud plegen aan uw woning of complex
Voordat we aan de slag gaan, informeren we u uiteraard over de werkzaamheden. Soms moet een aantal grote werkzaamheden uitgevoerd worden aan een woning of complex. Dat noemen we grootschalig onderhoud. In dat geval bespreken we het onderhoudsplan eerst met een groep vertegenwoordigers van alle bewoners. Daarna informeren we elke bewoner persoonlijk.

Ondanks goed onderhoud kan er schade aan uw woning ontstaan
Uw riolering kan bijvoorbeeld verstopt raken. Of er wordt bij u ingebroken. Ook kan er iets beschadigd raken tijdens onderhoudswerkzaamheden.
Lees hier wat u moet doen bij schade

Zelf klussen in uw woning? Dat kan!
U moet wel rekening houden met een paar regels. En van tevoren toestemming aanvragen bij ons.
Lees meer over zelf klussen