Schade

Zayaz Administrator

Uw woning kan beschadigd raken. Dat is heel vervelend! Hieronder leest u wat u kunt doen bij schade of andere problemen aan uw woning.

Zorg ervoor dat u lid bent van het Glasfonds en het Rioolfonds
Heeft u glasschade of een verstopping in uw woning? Neem dan rechtstreeks contact op met Van de Pol Glasservice (073 - 532 50 52) of Van der Velden Rioleringsbeheer (073 - 622 04 00). Beide leveranciers zijn altijd bereikbaar. 

Wij adviseren onze huurders om lid te worden van het Glasfonds en het Rioolfonds. U betaalt dan een kleine maandelijkse bijdrage, en bent daarmee verzekerd tegen onverwachte kosten. Klik hier voor het aanmeldformulier en de voorwaarden

Zorg voor een goede inboedelverzekering
Vaak denken we bij inboedel aan meubilair. Maar hieronder valt ook schilderwerk, wandafwerking en verbeteringen die u zelf aan uw huis heeft aangebracht. Zorg dus altijd voor een goede inboedelverzekering! Heeft u schade aan uw inboedel, neem dan contact op met uw verzekeraar.

Met opstal bedoelen we bijvoorbeeld stucwerk, regenpijp, dak en kozijnen. Hiervoor is Zayaz verantwoordelijk. U hoeft hiervoor geen verzekering af te sluiten. Heeft u schade aan uw opstal, neem dan contact op met onze Klantenservice

Doe bij inbraak of vandalisme binnen 48 uur aangifte bij de politie
Stuur ons een kopie van de aangifte als u schade heeft aan de opstal en wilt dat wij deze schade herstellen. Stuurt u ons geen kopie van de aangifte? Dan moet u de kosten voor reparatie aan opstal zelf betalen. Heeft u (ook) schade aan uw inboedel? Neem dan contact op met uw inboedelverzekering.

Neem bij brandschade direct contact met ons op
Wij herstellen de schade. De kosten betaalt Zayaz, tenzij de brand is ontstaan door nalatigheid van uzelf. Dan moet u de kosten voor herstel zelf betalen.

U kunt Zayaz aansprakelijk stellen als u vindt dat wij verantwoordelijk zijn voor schade aan uw woning
U kunt ons aansprakelijk stellen via dit formulier. Vul het in en stuur het naar ons op. Dan wordt gekeken of Zayaz inderdaad verantwoordelijk is voor de schade.