Prettig wonen in de buurt

Bertine Scholten

U kunt op veel manieren bijdragen aan een fijne buurt. Maar ook onze wijkbeheerders en huismeesters dragen hun steentje bij. 

Samen met de bewoners en andere organisaties helpen zij prettig wonen te bevorderen en behouden. Zij bespreken belangrijke onderwerpen in het overleg met de wijktafels en het wijknetwerk.

Wijktafels en wijknetwerken
De meeste wijken hebben één keer in de zes weken een wijktafel. Bewoners worden hiervoor via de wijkkrant uitgenodigd. Daarnaast kennen we de wijknetwerken. Hierin zijn maatschappelijk werk, politie, gemeente, Divers en de Bossche woningcorporaties vertegenwoordigd. In dit overleg bespreken we problemen en lastige situaties. En zoeken we samen naar een oplossing.

Een fijne buurt: wat kunt u zelf doen?

  • Zorg dat uw huis en tuin er verzorgd uitzien. Als iedereen dit doet, ziet de wijk er al snel mooi uit. 
  • Is er iets kapot in de buurt? Meld dit direct bij de gemeente via de Buiten Beter App
  • Wilt u iets organiseren, bijvoorbeeld een koffiemiddag of schoonmaakactie? Informeer bij anderen of ze u willen helpen. Vaak is er meer enthousiasme dan u denkt! 
  • Doe mee met Nationale Burendag
  • Wilt u een leuke buurtactiviteit organiseren, bijvoorbeeld een barbecue? Vaak heeft het Sociaal Fonds of de gemeente 's-Hertogenbosch hier een potje voor. Klik op ‘Sociaal Fonds Den Bosch’ of op 'BIG-regeling' om te kijken of uw initiatief in aanmerking komt! 

Komt u er niet uit? Vraag uw huismeester of wijkbeheerder; zij denken graag mee!

buiten de woning