Overlast

Zayaz Administrator

Ervaart u overlast van uw buren en wilt u dit oplossen? U leest er hier meer over. Overlast in uw buurt - bijvoorbeeld door stank of graffiti - meldt u bij de gemeente: 073 - 615 55 55. Of bel de politie: 0900 - 8844.

Mensen hebben vaak niet in de gaten dat hun gedrag overlast veroorzaakt
Daarom geven we hier een paar tips waarmee u overlast kunt voorkomen:

 • Contact met uw buren
  Maak kennis met uw buren. Waarschuw ze als u een feestje geeft of gaat klussen. En houd rekening met de tijd. Speelt u een instrument? Overleg dit met uw buren en maak afspraken. Heeft u een hond? Voorkom hinderlijk geblaf. 
   
 • Beperk uw geluid
  Zet muziek niet te hard, doe deuren zachtjes dicht en zorg ervoor dat uw kinderen niet onnodig gillen of met dingen gooien. Plaats wasmachines en drogers niet tegen muren die grenzen aan die van de buren. 
   
 • Houd uw huis en buurt netjes
  Ruim afval op, anders trekt dit ongedierte aan. Zet uw afvalcontainer alleen aan de straat op ophaaldagen. Onderhoud uw tuin, en gebruik deze niet als opslagplaats. Verwijder overhangende takken. En wilt u een boom of heester plaatsen? Doe dit dan niet vlakbij de tuingrens.

Ervaart u overlast van uw buren? Spreek hen erop aan
Misschien hebben zij niet in de gaten dat ze overlast bezorgen. Leg de situatie uit. U kunt uw buren bij u thuis uitnodigen. Zo ervaren zij wat u ervaart. 

Lukt het niet om afspraken te maken? Schakel Buurtbemiddeling in.
Dit is een initiatief van welzijnsorganisatie Divers en de woningcorporaties.
Lees meer over Buurtbemiddeling

buiten de woning