Schoonmaaktips

Zayaz Administrator

Ramen en deuren
Was de kozijnen altijd mee als u de ramen wast! En maak ook uw buitendeur twee keer per jaar schoon met lauw water en groene zeep. Vergeet het glas, de kit en de sponningen niet! Zit er rondom de deur een rubber tochtstrip? Behandel deze één keer per jaar met talkpoeder. Zo blijft ie soepel!

Scharnieren en sloten
Smeer scharnieren en sloten jaarlijks in met een druppeltje zuurvrije olie of gebruik teflonspray voor een goede werking. Draait uw sleutel moeilijk om in het slot? Gebruik dan een beetje grafietpoeder. En: maak het inbrekers niet te makkelijk! Sluit ramen en deuren goed af en laat geen sleutels aan de binnenzijde van de sloten zitten. Lees meer >>

Tegels
Ga regelmatig met een vochtig doekje over uw wandtegels. Zijn ze erg vies? Doe dan wat allesreiniger bij het water. Droog de tegels na met een droge doek. Zo gaan ze weer glimmen!

Keuken
Keukenkastjes schoongemaakt? Maak ze goed droog!  Dit voorkomt schimmel en zorgt ervoor dat de kastjes niet uitzetten. Heeft u een kunststof keukenblad? Verwijder hardnekkige vlekken niet met schuurmiddel of staalwol, dat tast de toplaag van het werkblad aan.

Badkamer
Voorkom schimmelvorming door goed te ventileren. Heeft u net gedoucht? Maak dan de douchewand en de tegels droog en zet de badkamerdeur een half uur op een kier. Zo kan de rest van de vochtige lucht ontsnappen.  Lees meer >>

Voorkom verstoppingen
Houd uw afvoer vrij van vuil! Haal regelmatig de afvoerdeksel eraf om het vuil te verwijderen.
 
De tuin in!
De tuin is het verlengde van uw woning. Zorg dat u ervan kunt genieten! Houd hem netjes door regelmatig te snoeien. De stoep blijft schoon als u ‘m regelmatig schoonmaakt met heet water en een stevige borstel. Last van groene aanslag? Dan kan een scheutje witte azijn in het water wonderen doen! Of verwijder de aanslag met een hogedrukspuit.

Heggenschaar of tuinslang nodig? Leen gratis gereedschap bij onze Tuingereedschap Uitleenservice!