Foto van links naar rechts: Ursula de Kraaij (afd. Verhuur), Karin van Haaren (bewoonster), Hein Geertsma (bedrijfsleider planontwikkeling Hoedemakers), Thomas Beks (projectleider), Touria Taalabi (projectconsulent)

Vandaag leverde Hoedemakers Bouw het tweede gebouw van project 'De Vlieger' op aan Zayaz. Daarmee is Hintham 36 nieuwbouwwoningen rijker. Op 10 juni is het eerste gebouw opgeleverd en in gebruikgenomen door stichting Steengoed. Vandaag dus het tweede gebouw. Bewoonster Karin van Haaren kreeg de sleutels overhandigd van Ursula de Kraaij, afd. Verhuur Zayaz.

36 Nieuwbouwappartementen
Op de plek van voormalige basisschool De Vlieger heeft Zayaz nu twee appartementengebouwen: één gebouw met 19 reguliere sociale huurappartementen en een gebouw met 17 appartementen voor stichting Steengoed, waarin jongeren met een licht verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen.

Natuurinclusief
De ligging naast het Annabos zorgt ervoor dat de appartementengebouwen omgeven zijn door een mooi stuk natuur. Belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van De Vlieger was dan ook het natuurinclusief bouwen, omdat het meer ruimte aan dieren en planten geeft en zorgt voor meer biodiversiteit. Zo is bij de bouw van De Vlieger rekening gehouden met het broedseizoen van de buizerd, met als resultaat dat deze is gebleven. En de daken van de twee appartementengebouwen zijn voorzien van sedumbegroeiing. Een 'groen' dak ondersteunt een goede biodiversiteit en nestkasten geven plek aan broedende vogels. Bovendien heeft een dak met sedumbegroeiing een isolerende werking; 's winters kan de verwarming wat lager en in de zomer is de airco minder nodig. En met een slim plan voor regenwaterberging blijft ook het buitengroen rond het complex in conditie.

Duurzaam wonen
De appartementencomplexen bieden een plek om fijn te wonen en energiezuinig te leven. De nieuwbouw is duurzaam en gasloos. De appartementen hebben een lucht-water warmtepomp, goed isolerende gevels en kozijnen met driedubbele beglazing. Bovendien beschikken de daken over zonnepanelen. Door deze duurzame oplossingen profiteren de bewoners van lage energiekosten.

Zayaz is trots op dit resultaat!