De huurders aan het stuur en Zayaz als co-piloot. Dat is één van de uitgangspunten in de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst die Zayaz en de Huurdersbelangenvereniging (HBV) vandaag tekenden.

De nieuwe overeenkomst is een vervolg op de al vruchtbare samenwerking, iets dat dan ook heel toepasselijk gevierd werd met een vruchtenvlaaitje. Charlotte Beukeboom, bestuurder van Zayaz: "De samenwerking met de HBV is erg waardevol voor ons en we vinden het dan ook belangrijk goed bij dit moment van ondertekening stil te staan. We hebben hetzelfde doel; goed, betaalbaar, duurzaam en plezierig wonen in Den Bosch. De adviezen en vragen van HBV houden ons hierin scherp en zorgen ervoor dat ons werk nog beter aansluit op de huurders. Door de zorgvuldig opgestelde nieuwe samenwerkingsovereenkomst, weten we hoe we de HBV bij elke keuze het beste mee kunnen nemen. Ik kijk uit naar nog vele goede en kritische overleggen die bijdragen aan ons gezamenlijke doel."

Nog meer mogelijkheden voor het geven van advies
De nieuwe samenwerkingsovereenkomst (SOK) vormt de basis in de samenwerking tussen de HBV, de huurdersverenigingen en Zayaz. In de overeenkomst staat wat de rechten zijn voor alle partijen. Corry van den Wildenberg, voorzitter van de HBV: "We zijn blij met de update. Op grote vlakken is de overeenkomst nog hetzelfde, maar er zijn ook wat toevoegingen waardoor we nog meer mogelijkheden hebben voor het geven van advies. Er zijn natuurlijk een hele hoop zaken wettelijk geregeld, waarin de verhuurder verplicht is om de huurder te informeren. Maar in de nieuwe overeenkomst gaat dat nog veel verder."

Een stevige basis voor samenwerking
De verstandhouding tussen de HBV en Zayaz is volgens Corry al jaren goed. "We weten elkaar altijd snel te vinden en we merken dat Zayaz de huurder hoog in het vaandel heeft staan. Als dat niet het geval was, zou er niet zo’n uitgebreide samenwerkingsovereenkomst als deze zijn. Hiermee is de basis van onze samenwerking nóg steviger geworden." De HBV en Zayaz evalueren de SOK jaarlijks en kijken dan of alle afspraken nog goed aansluiten. Over 2 jaar komt er weer een nieuwe overeenkomst. Als het aan Zayaz ligt, wederom met een vruchtenvlaai op tafel.