Eerder deelden we in een bericht dat we te maken hebben met een storing in onze systemen. Wij hebben helaas een vervelende mededeling; er is een aanval geweest op het systeem van Zayaz. Hieronder leest u wat dit betekent.

Gisteren ontdekten wij dat er op zondag 27 maart 2022 een aanval is geweest op het systeem van Zayaz. U huurt een woning bij Zayaz. Daarom hebben wij gegevens van u opgeslagen. We weten op dit moment nog niet precies wat er is gebeurd en wat dit voor u betekent. Dit onderzoeken we nu. Wel is er direct actie ondernomen om de systemen en gegevens veilig te stellen.

Het gaat mogelijk om een datalek
In ons systeem staan ook (persoonlijke) gegevens van u opgeslagen. We weten nog niet of deze gegevens (of delen ervan) zijn ingezien of opgeslagen. Toch vinden we het belangrijk om u hierover alvast te informeren. Het kan namelijk zijn dat er sprake is van een datalek, en uw gegevens wel zijn ingezien. Daarom doen wij alvast melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Pas op voor valse mails, sms en/of valse telefoongesprekken
Voor de zekerheid vragen wij u om de komende tijd extra goed op te letten. Het kan zijn dat daders proberen om meer persoonlijke gegevens van u te verkrijgen, zoals wachtwoorden of pincodes. Bijvoorbeeld door valse e-mails of sms-berichten aan u te versturen. Of door valse telefoongesprekken met u te voeren. Let altijd goed op of het e-mailadres van de afzender klopt. En of u het telefoonnummer kent. Hier vindt u tips over hoe u kunt voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van uw gegevens.

Wij staan voor u klaar
Heeft u vragen of wilt u uw zorgen delen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons in de ochtend bereiken via 073 – 648 24 00. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor aan de Eekbrouwersweg 8 in 's-Hertogenbosch. Onze collega's van de klantenservice zijn aanwezig en proberen u zo goed mogelijk te helpen.

Het spijt ons dat dit heeft kunnen gebeuren
Wij konden dit helaas niet voorkomen. Wel hebben wij direct maatregelen genomen om de eventuele schade zo veel als mogelijk te beperken. Excuses voor het eventuele ongemak.

Via onze website en speciale mailing houden we u op de hoogte.

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.