Aan de Prins Bernhardstraat in 's-Hertogenbosch was vroeger KPN gevestigd. Op deze locatie realiseerden wij 62 appartementen. Met dit bijzondere project hebben we weer woonruimte toegevoegd in een mooi deel van de stad. Deze zijn eind juli opgeleverd.

Wat we hebben gebouwd

Het nieuwe stukje stad in het Zuidwalkwartier bestaat uit een mix van huurappartementen (sociaal, middensegment en vrije sector) en kantoorruimten. In totaal zijn er 220 appartementen, waarvan Zayaz 62 sociale huurwoningen heeft in het noordelijk deel van het complex. Dit zijn 1-kamerappartementen (studio's), bedoeld voor één- en tweepersoons huishoudens.

De studio’s zijn verdeeld over een begane grond en 4 verdiepingen, die met een lift bereikbaar zijn. Op de begane grond is een gezamenlijke fietsenberging aanwezig.

Het appartementencomplex is gasloos en zeer goed geïsoleerd De vloerverwarming en warmwatervoorziening van de woningen wordt collectief verzorgd.

Voor wie

De woningen zijn ondertussen bewoond door één-en tweepersoonshuishoudens. Begin mei 2022 stonden ze in delen aangeboden op WoonService Regionaal.

Planning

De appartementen zijn sinds begin mei 2022 voor verhuur aangeboden op WoonService Regionaal. De oplevering van de sociale huurwoningen heeft eind julie 2022 plaatsgevonden. Het totale project Amadeiro wordt in 2023 opgeleverd.

Ontwerp

Hieronder ziet u enkele ontwerpen van het complex:

Bijzonderheden

Het enorme gebouw én het huidige parkeerterrein hebben plaatsgemaakt voor een nieuw stukje Bossche binnenstad met een binnenhof en kleinere buitenhofjes. De naam Amadeiro verwijst naar de gelijknamige prins Carnaval van Oeteldonk (zoals 's-Hertogenbosch tijdens carnaval wordt genoemd). Prins Amadeiro is van alle Bosschenaren, en dat geldt ook voor deze ontwikkeling: er wordt geleefd, gewoond en gewerkt en het buitengebied wordt toegankelijk voor alle Bosschenaren. En daarmee onderdeel van de stad.

Betrokkenen namens Zayaz

Projectleider: Carlo Stap, Berry Brekelmans
Projectconsulent: Adri Henskens

Uitvoerder

Wij voerden dit project uit in samenwerking met bouwbedrijf Janssen de Jong Bouw en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter.

Meer informatie

Verhuurbrochure
Keukenopstelling type A, A', A1, A2, A3, D
Keukenopstelling type F1
Keukenopstelling Type H