In de buurt Bazeldonk in de wijk Zuid in 's-Hertogenbosch staan de 66 woningen die we gaan renoveren. De 66 woningen zijn verdeeld over 2 complexen. 45 eengezinswoningen en 21 boven- en benedenwoningen. Deze woningen zijn hard toe aan een opknapbeurt! Na de werkzaamheden zijn de huizen energiezuiniger, comfortabeler en beter geïsoleerd.

Wat doen we precies?

De woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen met goed geïsoleerde beglazing. Ook isoleren we het complete dak. We brengen mechanische ventilatie aan, waardoor tocht- en vochtproblemen verdwijnen.

We pakken meteen het interieur aan en vervangen de keuken, badkamer en het toilet als dat nodig is.

Keuze voor bewoners

De huurdersvereniging Zuid-1 is een actieve huurdersvereniging, die al vroeg betrokken is bij de planvorming. We hebben regelmatig overleg met elkaar, en de wensen van bewoners zijn meegenomen in de plannen.

Planning

We starten na de bouwvak 2023 met de werkzaamheden. Rond kerst 2023 verwachten we klaar te zijn met de 45 eengezinswoningen. De 21 boven- en benedenwoningen ronden we in het voorjaar van 2024 af.

Een deel van de woningen is leeg tijdens de werkzaamheden

De meeste bewoners kunnen in hun huis blijven wonen tijdens de werkzaamheden. Bij de 12 kleine eengezinswoningen in de Van der Nootstraat en Jan Smekenstraat kan dat niet. Dat komt doordat het dak en de zolderplafonds compleet worden vernieuwd. Hierdoor is de leefruimte te beperkt en niet veilig. Daarom verblijven de bewoners van deze woningen tijdens de werkzaamheden tijdelijk in een wisselwoning.

Om welke woningen gaat het?

Van de Nootstraat 2 t/m 16 (even)
Brugmanstraat 1 t/m 19 (oneven)
Erasmusstraat 10 t/m 26 (even)
Jan Smekenstraat 1 t/m 18
Van Ruusbroecstraat 15 t/m 55 (21 boven- en benedenwoningen)

Betrokkenen namens Zayaz

Projectleiders: André Brands en Frits van Gigch
Projectopzichter: André Brands
Projectconsulent: Adri Henskens
Aannemer Van Wijnen, Rosmalen

Nieuwsbrieven

Andere media