Op het terrein van voormalige basisschool 'De Vlieger' aan de Henri Bayensstraat ontwikkelden we 2 gebouwen samen met Hoedemakers Bouw. Het ene gebouw bestaat uit 19 reguliere sociale huurwoningen, het andere uit 17 appartementen met 2 gezamenlijke huiskamers voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking.

Wat hebben we gebouwd?

In totaal bestaat de nieuwbouw uit 36 appartementen. Hiervan zijn 19 appartementen bestemd voor sociale huur en 17 zorgwoningen voor Stichting Steengoed. Alle appartementen zijn gasloos en zeer duurzaam gebouwd. De appartementen hebben zeer goed isolerende gevels en kozijnen met driedubbele beglazing. De daken hebben een groen dak én zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. Een lucht-warmtepomp verwarmt de appartementen.

Planning

In mei 2021 is de bouw gestart en in juli 2022 zijn de woningen opgeleverd. De reguliere sociale huurappartementen stonden sinds 6 september 2021 op WoonService. De verhuurbrochure van de woningen vindt u hier. De bewoners hebben de sleutel van hun woning in juli 2022 overhandigd gekregen.

Over Stichting Steengoed

Of je nu jong of oud, vitaal of kwetsbaar bent: iedereen woont het liefst op een eigen plek. Een groep ouders van kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking richtte daarom 12 jaar geleden stichting Steengoed op. Zij zochten een plek waar hun kinderen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. En na jaren waarin andere plannen om uiteenlopende redenen niet doorgingen,was het dan eindelijk zover! "Deze leuke, jonge mensen hebben allemaal hun eigen dromen en wensen", aldus ouder Bob van Beugen. "Dit bouwproject heeft er een heleboel laten uitkomen, dat geeft ons energie."

Lees het hele verhaal

Uitvoerders

Wij voerden dit project uit in samenwerking met Hoedemakers Ontwikkeling uit Rosmalen.
Projectleider: Stefan van Iersel
Uitvoerder: Johan van Gestel
Werkvoorbereider: Jeroen van den Broek

Meer weten over dit project?

Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de projectleider van Zayaz: Thomas Beks. Of projectleider Berry van Hest. Voor sociale vragen kunt u contact opnemen met de projectconsulent van Zayaz: Touria Taalabi en Ingrid van der Waard.

U bereikt hen op telefoonnummer 073 - 6482400. Of stuur een e-mail naar projectconsulent@zayaz.nl.

Informatie

Nieuwsbrief december 2021