Op het terrein van voormalige basisschool 'De Vlieger' aan de Henri Bayensstraat ontwikkelen we 2 gebouwen samen met Hoedemakers Bouw. In het ene gebouw komen 19 reguliere sociale huurwoningen, in het andere komen 17 appartementen met 2 gezamenlijke huiskamers voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking.

Wat gaan we bouwen?

In totaal bestaat de nieuwbouw uit 36 appartementen. Hiervan zijn 19 appartementen bestemd voor sociale huur en 17 zorgwoningen voor Stichting Steengoed. Alle appartementen worden gasloos en zeer duurzaam gebouwd. De appartementen hebben zeer goed isolerende gevels en kozijnen met driedubbele beglazing. De daken krijgen een groen dak én zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit. Een lucht-warmtepomp verwarmt de appartementen.

Planning

In mei 2021 is de bouw gestart. De reguliere sociale huurappartementen staan vanaf 6 september 2021 op WoonService. De verhuurbrochure van de woningen vindt u hier. We verwachten de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2022 de sleutel van hun woning te kunnen overhandigen.

Over Stichting Steengoed

Of je nu jong of oud, vitaal of kwetsbaar bent: iedereen woont het liefst op een eigen plek. Een groep ouders van kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking richtte daarom 12 jaar geleden stichting Steengoed op. Zij zochten een plek waar hun kinderen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. En na jaren waarin andere plannen om uiteenlopende redenen niet doorgingen, is het nu eindelijk zover! "Deze leuke, jonge mensen hebben allemaal hun eigen dromen en wensen", aldus ouder Bob van Beugen. "Dit bouwproject laat er straks een heleboel uitkomen, dat geeft ons nu al energie."

Lees het hele verhaal

Uitvoerders

Wij voeren dit project uit in samenwerking met Hoedemakers Ontwikkeling uit Rosmalen.
Projectleider: Stefan van Iersel
Uitvoerder: Johan van Gestel
Werkvoorbereider: Jeroen van den Broek

Meer weten over dit project?

Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de projectleider van Zayaz: Thomas Beks. Of projectleider Berry van Hest. Voor sociale vragen kunt u contact opnemen met de projectconsulent van Zayaz: Touria Taalabi en Ingrid van der Waard.

U bereikt hen op telefoonnummer 073 - 6482400. Of stuur een e-mail naar projectconsulent@zayaz.nl.

Informatie

Nieuwsbrief december 2021