Aan de Maaspoortweg, Durendael en Eimeren knappen we ruim 150 woningen op. De woningen zijn verouderd en passen we aan de huidige standaard aan. Een deel van de werkzaamheden is klaar, de dakwerkzaamheden (inclusief zonnepanelen) volgen nog.

Wat doen we precies?

De woningen aan de Maapsoortweg e.o. zijn verouderd. Dus knappen we ze op en passen we ze aan de huidige standaard aan. Bij alle woningen vervangen we de raamkozijnen en schuifpui, verwijderen we asbesthoudende vensterbanken en vervangen en isoleren we de borstweringspanelen.

Deze werkzaamheden hebben geen invloed op de hoogte van de huur.

Keuze voor bewoners

Wij kunnen meer doen om de woningen te verduurzamen. Daarom bieden wij de bewoners (tegen een beperkte huurverhoging) de mogelijkheid om 4 stuks zonnepanelen op het dak te laten aanbrengen. Hiervoor hebben wij een zonnepanelen-specialist ingeschakeld. Deze werkzaamheden zijn niet verplicht.

Planning

De werkzaamheden zijn gestart in week 5 van 2021. Een deel is inmiddels afgerond, en naar tevredenheid van bewoners. In een tevredenheidsonderzoek scoorden zij de werkzaamheden op maar liefst een 8,7. Daar zijn we blij mee!

Een aantal werkzaamheden aan het dak - en het plaatsen van zonnepanelen - moet nog gebeuren. De planning hiervoor wordt binnenkort verwacht.

Gezondheid staat voorop

Van Wijnen volgt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden de officiële richtlijnen van het kabinet, het RIVM, de GGD en het Protocol Samen veilig doorwerken van Bouwend Nederland. Dit betekent dat we 1,5 meter afstand houden, mondkapjes dragen, onze handen regelmatig wassen en niet werken als wij of bewoners (milde) corona-gerelateerde klachten hebben.

Om welke woningen gaat het?

  • Durendael 2 t/m 56
  • Eimeren 24 t/m 72
  • Maaspoortweg 101 t/m 214

Betrokkenen namens Zayaz

Projectleider: Frits van Gigch
Projectconsulent: Stefan Huijberts

Uitvoerders

Wij voeren dit project uit in samenwerking met Van Wijnen.
Projectleider: Tonny Reuvers
Uitvoerder: Stefan van Ballegooi

Wilt u meer weten over dit project?

Bewoners houden we op de hoogte via een nieuwsbrief. Deze vindt u hieronder. U kunt als u vragen heeft ook altijd contact met ons opnemen via klantenservice@zayaz.nl.