In De Lanen werken we hard aan de realisatie van 51 zeer energiezuinige woningen. Het zijn allemaal eengezinswoningen met 2 of 3 slaapkamers. Een deel van de woningen is in april 2019 opgeleverd. De rest volgt later dit jaar.

Wat is een zeer energiezuinige woning?

Bij een zeer energiezuinige woning is er geen of zeer weinig energiegebruik door slim gebruik te maken van energiebesparende en energie-opwekkende voorzieningen. Er is geen gasaansluiting meer in de woning, dus ook het koken gebeurt elektrisch.

De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben energiezuinige installaties en zonnepanelen. De energie die wordt verbruikt, wordt gecompenseerd door de energie die de zonnepanelen opwekken.

De energiezuinige installaties leveren jaarlijks ongeveer net zo veel energie op, als dat bewoners die zuinig met energie omgaan verbruiken. Daarmee kan de energiemeter op nul uitkomen.

Over de woningen in De Lanen

  • De woningen vallen op door de zonnepanelen op het dak.
  • De woonkamer zit aan de achterzijde van de woning. Zo ontstaat er perfect contact met de achtertuin.
  • De woningen hebben allemaal 2 of 3 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping is een zeer ruime zolder.
  • Elke woning heeft een voor- en achtertuin met individuele berging met elektra.
  • Er is voldoende parkeergelegenheid bij de woningen en in de omgeving.


Project Lunersingel/Nevelwit/Ulperstraat

In dit project bouwen we 39 zeer energiezuinige eengezinswoningen met 3 slaapkamers. Wij voeren dit project uit in samenwerking met aannemer Hoedemakers uit Rosmalen.

De bouw van deze woningen is gestart in juli 2017. De laatste woningen van dit project zijn eind april 2019 opgeleverd.

Lees meer informatie in de brochure.


Project Lunersingel 114 t/m 136

In dit project bouwen we nog eens 12 zeer energiezuinige eengezinswoningen. Deze woningen hebben 2 of 3 slaapkamers. En zijn voorzien van driedubbel glas en een warmtepomp die gebruikmaakt van de bodemwarmte. Dit project voeren we uit samen met aannemer Van Wanrooij uit Geffen.

De bouw van deze woningen is gestart in juli 2018. Helaas hoorden wij in april 2019 dat de oplevering is vertraagd, onder andere door gebrek aan materialen en personeel bij de aannemer. We streven ernaar de woningen in het najaar van 2019 alsnog op te leveren.

Lees meer informatie in de brochure.