In de straat Lommergroen (De Lanen, Groote Wielen) staan nu 15 zeer energiezuinige eengezinswoningen met 2 slaapkamers en zolder. De bewoners hebben in juli 2020 hun sleutel in ontvangst genomen.

Over deze woningen

Elk huis heeft 2 slaapkamers en een zolder met vaste trap. En is 'zeer energiezuinig'. Dat betekent dat er geen of zeer weinig (netto) energiegebruik is. Hiervoor maken we slim gebruik van manieren om energie te besparen én op te wekken.

Installaties en voorzieningen

Als alle energiezuinige installaties en andere voorzieningen goed worden gebruikt, leveren ze bij elkaar jaarlijks ongeveer net zoveel energie op als er in de woning wordt verbruikt.

De huizen zijn zeer goed geïsoleerd, voorzien van energiezuinige installaties, en op het dak liggen zonnepanelen. De begane grond heeft vloerverwarming als hoofdverwarming, waardoor u de ruimten optimaal kunt benutten. De eerste verdieping en zolder worden verwarmd met elektrische radiatoren. Er is geen gasaansluiting meer in de woning, dus ook het koken gebeurt elektrisch.

Verder zijn er waterbesparende voorzieningen, een ventilatiewarmtepomp met naverwarmer en een douchepijp-wtw (warmteterugwinning).

Nieuwe bewoners

In juli 2020 verwelkomden we de nieuwe bewoners in Lommergroen. We spraken onder anderen met Hania en Philippe, en met Souad en Ryan. Zij zijn blij met hun nieuwe woning! Lees hier hun verhaal.

Meer weten over dit project?

Lees meer informatie in de brochure.