Vrijwillige klussers en tuiniers

Een lamp ophangen, dakgoten schoonmaken, de stoep onkruidvrij maken… Huurders vragen ons regelmatig of we kunnen helpen met klusjes in en om het huis. Sommige taken horen inderdaad bij ons, maar we moeten huurders ook regelmatig teleurstellen. Gelukkig zijn er in zo'n situatie wel anderen die hun helpende handen graag uit de mouwen steken.

Heeft u een klus en twijfelt u of u Zayaz hiervoor kunt inschakelen? Neem dan altijd even contact met ons op. Taken die bij ons horen, willen we namelijk ook graag laten uitvoeren door de bedrijven waarmee we afspraken hebben gemaakt.

Handige vrijwilligers

Er zijn ook dingen die we niet voor onze huurders kunnen doen. Denk aan het ophangen van een spiegel, een struik snoeien of vloerbedekking leggen. In verschillende Bossche wijken kun je daarvoor wel de hulp van handige vrijwilligers inschakelen. Hieronder vind je een overzicht van alle klussen- en tuindiensten die bij ons bekend zijn. Let op, meestal helpen zij alleen mensen die geen familie of vrienden om hulp kunnen vragen en ook geen geld hebben voor het inhuren van een professional.

Klusteams per wijk

  • Klusteam Noord van Farent is er voor inwoners uit Den Bosch Noord met een kleine klus- of tuinvraag. Contact: klusteamnoord@farent.nl of 073 206 86 88
  • Klussendienst RNV van Farent zet zich in voor Rosmalen, Nuland en Vinkel. Contact: klussendienstRNV@farent.nl of 073 - 20 68 500.
  • Klussendienst West zet zich in voor Schutskamp en Kruiskamp. Contact: 06 25 44 86 45.
  • Klussendienst Copernikkel is actief in Boschveld.
  • De Wijkwerkplaats Oost heeft een werkplaats waar (binnen de mogelijkheden van de vrijwilligers) apparaten gerepareerd kunnen worden.
  • Karwijk is de buurtklussengroep voor Muntel, Vliert, Orthenpoort en het Noordereiland.

Hulp voor alle Bosschenaren

Ook iets doen voor een ander?

Ben jij handig en lijkt het je leuk om iets te doen voor een ander? Neem dan gerust contact op met een initiatief bij jou in de buurt, de meeste kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Mis je nog een klussendienst in ons overzicht? Laat het ons dan weten! Hoe completer we kunnen zijn, hoe beter.