'Wat een harde werkers!'

Mevrouw Van Zutven over renovatie Pieter Breughelstraat

Afgelopen zomer werd de Pieter Breughelstraat onder bijzondere omstandigheden gerenoveerd. Mevrouw Van Zutven kijkt er vrolijk en tevreden op terug. "Corona? Heel verdrietig, maar problemen gaan en komen, net als de wind. Je moet zelf van elke dag iets moois maken."

Zoals alle bewoners gaf ook mevrouw Van Zutven zelf aan wat er moest gebeuren in haar woning. "Zo wilde ik geen verlaagd plafond, die hoge plafonds horen bij het karakter van deze mooie huizen. En een nieuwe keuken? Niet nodig, die van mij ziet er nog als nieuw uit. Ik loop echt niet de hele dag te poetsen, maar onderhoud de boel wel goed. En natuurlijk heb ik gekozen voor zonnepanelen. Daar kun je in deze tijd niet onderuit, vind ik. Ik kreeg ook een slimme meter, ook weer iets moderns." Tijdens het werk aan de badkamer en het toilet ging mevrouw Van Zutven twee keer een tijdje naar familie. "Ik gaf in vol vertrouwen de sleutel af. Dan kwam ik op vrijdagavond terug en was het weer mooi klaar."

Kopje koffie met liefde
"Ik heb veel mensen leren kennen, allemaal met hun eigen kwaliteiten. Zo vriendelijk van aard allemaal en wat een harde werkers! Het was een heerlijk warme zomer, dus iedereen was veel buiten. Ik denk met plezier terug aan de dag dat de kozijnen werden geplaatst; alle ramen en deuren waren eruit, de zon scheen zo naar binnen. Er was afgesproken dat we de bouwers niet steeds koffie zouden aanbieden, omdat ze op vaste tijden schaften. Nu ben ik zelf erg gehecht aan mijn kopje koffie om half elf, maar ik kon niet in de keuken. Haha, ik had zomaar even medelijden met mezelf. De timmerman die onder een partytent bezig was, had een koffiekan bij zich en ik dacht: Zál ik het vragen? Ik deed het en hij antwoordde: "Dat zou ik graag doen, maar dat mag niet volgens de regels." Tot een collega zei: "Wacht even, we mogen geen koffie aannémen, maar wel aanbíeden." Toen kreeg ik met liefde een kopje koffie van ze. Later heb ik mezelf een nieuw koffiezetapparaat cadeau gedaan, als aandenken aan die bijzondere renovatietijd."