'We hebben het als team geflikt'

Renovatie Pieter Breughelstraat ligt voor op schema


Erik van de Burgt, hoofduitvoerder bij Huybregts Relou Bouw, was vanaf het prille begin betrokken bij de renovatie Pieter Breughelstraat. Eerder zelfs al. "Ik vind het belangrijk om vooraf mee te kijken naar de planning. Door mijn ervaring zie ik al snel waar we tegenaan gaan lopen, zo kunnen we extra overlast voor de bewoners voorkomen."

Geen sheriff
"Zayaz is onze opdrachtgever, maar ik zie de bewoners als mijn opdrachtgevers. Als zij maar tevreden zijn. Ik ben dan ook blij met de goede resultaten uit het Woononderzoek. Ik leg de lat wel steeds hoger, haha, voor minder dan een 9 doe ik het niet!"
Om er meteen aan toe te voegen: "Natuurlijk doe ik het niet alleen. We hebben een goed team en de samenwerking met Adri Henskens van Zayaz loopt uitstekend. Hij loopt niet als een sheriff rond, gelukkig maar, want dat werkt bij mij averechts. Alleen als team kun je iets neerzetten waar iedereen trots op is."

Snel schakelen
Corona gooide de planning een aantal keren flink in de war. "Soms moesten we direct stoppen omdat een bewoner positief getest was. Dan moet je snel schakelen, je mensen ergens anders onder zien te brengen en later de woning opnieuw inplannen. Toch mogen we in ons handen knijpen: we hebben hoegenaamd geen ernstige gevallen gehad. Voor sommige bewoners was de reuring van de renovatie juist prettig. Veel mensen zijn in deze tijd toch wat eenzaam; één bewoner pinkte zelfs een traantje weg toen we klaar waren."

Mijlpaal
"Deze week ronden we een belangrijke fase af en zijn alle woningen en winkels voorzien van nieuwe kozijnen. Gelukkig zonder noemenswaardige tegenslagen of schade, want het verwijderen van oude kozijnen, zeker in wanden van bimssteen, is altijd spannend. We liggen voor op schema, in ieder geval met het binnenwerk, buiten zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer. Maar sowieso gaan we het royaal halen. Dat hebben we als team toch mooi geflikt."

Publicatiedatum: april 2021