Samen met onze partners werken wij er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen. We willen de wachtlijsten terugdringen! Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen. Maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe oplossingen. Eerder plaatsten we 20 flexwoningen op de tijdelijke locatie Aartshertogenlaan. In 2021 komen er 54 flexwoningen bij stadion de Vliert.

Wat gaan we bouwen?


Bij stadion de Vliert is er ruimte voor 54 flexwoningen. We plaatsen er 3 verschillende type begane grondwoningen. Iedere woning heeft een woonkamer met keuken, badkamer met toilet en berging. Sommige woningen hebben één aparte slaapkamer, andere twee. De studio's hebben een woon-/slaapkamer. Iedere woning heeft privé buitenruimte. En bewoners kunnen de fiets stallen in een collectieve fietsenberging. Parkeren is mogelijk op een klein eigen parkeerterrein of op het grote terrein rondom stadion de Vliert. De woningen blijven 10 jaar op deze locatie staan.

Voor wie bouwen we?


De flexwoningen De Vliert zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen; onder andere voor jongeren, kleine gezinnen met kinderen, en mensen met inkomens tot € 44.655 per jaar. De woningen worden via aanbodmodel (op inschrijving) en loting verdeeld. Hiervoor moet je ingeschreven staan bij WoonService Regionaal via www.woonserviceregionaal.nl. We verwachten dat de woningen vanaf maart 2021 gereed zijn. Vanaf januari 2021 staan de woningen op WoonService Regionaal.

Andere tijdelijke locaties

Samen met BrabantWonen bouwt Zayaz de komende drie jaar 500 flexwoningen op tijdelijke nieuwbouwlocaties. Dit is afgesproken in het ‘Sociaal Woonakkoord’ dat met de gemeente Den Bosch is gesloten. Meer informatie over de andere locaties lees je op de website van de gemeente.

20 Flexwoningen Aartshertogenlaan


In 2019 hebben we op de Aartshertogenlaan 20 flexwoningen geplaatst, verdeeld over 2 bouwblokken van 10 woningen. Deze bestonden uit 2 verdiepingen en waren bestemd voor kleine gezinnen.

Ervaringen van bewoners en omwonende buurtgenoten: