Samen met onze partners werken wij er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen. We willen de wachtlijsten terugdringen! Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen. Maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe oplossingen. De 20 woningen die we hebben geplaatst op de tijdelijke locatie Aartshertogenlaan, zijn hiervan een voorbeeld.

Voor wie hebben we gebouwd?

De woningen aan de Aartshertogenlaan zijn bedoeld voor kleine gezinnen. Inmiddels zijn alle woningen definitief verhuurd.

Wat we hebben gebouwd

We bouwden 20 woningen in 2 bouwblokken van elk 10 woningen. Elk huis heeft een woongedeelte met keuken en toilet op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer.

Wij voerden dit project uit in samenwerking met Barli uit Uden. Het grondwerk is uitgevoerd door F.A. Pennings Aannemingsbedrijf B.V. uit Rosmalen.

Sleutels uitgereikt aan bewoners

Begin november was het zover: 20 kersverse huurders kregen de sleutel van hun gloednieuwe flexibele woning. Daarmee was het Zayaz – samen met de gemeente en bouwer Barli – gelukt om in 9 maanden tijd deze woningen te realiseren. We spraken enkele bewoners tijdens de sleuteloverdracht. "De oudste vond het leuk dat hij nu gaat wonen in een huis met een molen erop." Lees meer >>

Andere tijdelijke locaties

Samen met BrabantWonen bouwt Zayaz in de komende periode zo'n 150 tot 200 woningen op tijdelijke locaties. De 20 woningen aan de Aartshertogenlaan zijn hier onderdeel van.

Uit onderzoek van de gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen en Zayaz naar tijdelijke woonlocaties kwamen naast de Aartshertogenlaan nog 3 plekken naar voren waar woningen kunnen worden geplaatst. Dit zijn:

  • De Fuik (de velden van de voormalige voetbalvereniging RKJVV)
  • De Meerendonk (het parkeerterrein naast Minitopia)
  • De Vliert (grasveld bij stadion)

De locaties zijn tijdelijk, omdat de gemeente deze grond beschikbaar stelt en hiervoor een vergunning voor maximaal 10 jaar afgeeft. Onderstaande plattegrond geeft een indruk van alle 4 de locaties.