Samen met onze partners werken wij er hard aan om de druk op de woningmarkt te verminderen. We willen de wachtlijsten terugdringen! Met (meer) nieuwbouwwoningen zorgen we voor permanente oplossingen. Maar die kosten tijd. Daarom werken we ook aan nieuwe oplossingen. Eerder plaatsten we 20 flexwoningen op de tijdelijke locatie Aartshertogenlaan. En begin 2021 plaatsten we 54 flexwoningen bij stadion de Vliert.

Wat bouwen we?

Bij stadion de Vliert plaatsten we 54 flexwoningen. Er zijn 3 verschillende type begane grondwoningen. Iedere woning heeft een woonkamer met keuken, badkamer met toilet en berging. Sommige woningen hebben één aparte slaapkamer, andere twee. De studio's hebben een woon-/slaapkamer. Iedere woning heeft privé buitenruimte. En bewoners kunnen de fiets stallen in een collectieve fietsenberging. Parkeren is mogelijk op een klein eigen parkeerterrein of op het grote terrein rondom stadion de Vliert. De woningen blijven 10 jaar op deze locatie staan.

Andere tijdelijke locaties

Samen met BrabantWonen bouwt Zayaz de komende drie jaar 500 flexwoningen op tijdelijke nieuwbouwlocaties. Dit is afgesproken in het ‘Sociaal Woonakkoord’ dat met de gemeente Den Bosch is gesloten. Meer informatie over de andere locaties lees je op de website van de gemeente.

Flexwoningen Noordoosthoek

Samen met gemeente 's-Hertogenbosch voert Zayaz sinds vorig jaar zomer een haalbaarheidsonderzoek uit naar flexwoningen op de locatie Noordoosthoek (onderdeel De Groote Wielen). Inmiddels kunnen we een eerste opzet van het gebiedsconcept laten zien. Via deze link komt u op de webpagina van de gemeente met uitgebreide toelichting op het gebiedsconcept.

Tot en met 8 april 2021 hebben omwonenden én toekomstige bewoners via een vragenlijst kunnen aangeven wat zij vinden van diverse onderdelen. Deze vragenlijst is per 9 april gesloten.

In een online sessie op 7 april jl. hebben de heer R. Geers, wethouder van de gemeente 's-Hertogenbosch en de heer M. Acharki, bestuurder van Zayaz toelichting geven op het gebiedsconcept. Ook hebben aanwezigen de mogelijkheid gehad vragen te stellen. Via de website van de gemeente kunt u deze online sessie terugzien (onderaan de pagina vindt u de link). De antwoorden op diverse vragen die zijn gesteld leest u hier.

20 Flexwoningen Aartshertogenlaan

In 2019 hebben we op de Aartshertogenlaan 20 flexwoningen geplaatst, verdeeld over 2 bouwblokken van 10 woningen. Deze bestonden uit 2 verdiepingen en waren bestemd voor kleine gezinnen.

Ervaringen van bewoners en omwonende buurtgenoten: