STEK: een nieuwe woonbuurt in De Groote Wielen. STEK wordt een andere buurt dan de traditionele rijtjeshuizen. Ieder erf vormt een eigen gemeenschap in een groene omgeving. Als je in STEK komt wonen, kies je niet alleen voor het huis, maar ook voor je buren en de buurt. In deze woon- en samenlevingsvorm krijgen bewoners ruimte om met erfgenoten invulling te geven aan hun erfhart, deze tot leven te kweken en ervoor te zorgen. Dit geldt ook voor het delen van spullen en een auto als je die hebt. Dit vraagt van bewoners om meedoen, je zegje doen, in oplossingen denken en zorg voor elkaar, het erf en de natuur hebben.

Verhuur volgende nieuwe stekkies

Inmiddels staan er al zo'n 120 woningen (fase 1 en fase 2). We stekken dus al aardig door. Alle woningen van fase 2 zijn inmiddels in verhuur.

Nieuwe STEK'ers van fase 2.1 hebben op 16 april 2024 hun sleutel gekregen. Hoe blij ze hiermee zijn kun je hier lezen.

Wil je ook in STEK wonen?


Heb je belangstelling om in STEK te komen wonen? Dan heb je nog even geduld nodig. De woningen van fase komen pas in 2025 in verhuur. Wanneer precies weten we nu nog niet.

Doe alvast wel de STEK test op www.stekindegrootewielen.com. Dan zie je of STEK wel of niet bij je past. Op de website geven we ook antwoord op vele vragen. Je vind er de verhuurbrochure. En je kunt er je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Erfgenoten Hanneke, Anick en Hugo vertellen in de video hoe het wonen in STEK bevalt. En wat hun ervaringen zijn met de woning en de buurt.

Ook Marc voelt zich thuis in STEK. Lees hier zijn verhaal op De Groote Wielen online.

Duurzaam wonen mét je buren

Als je in STEK komt wonen dan kies je niet alleen voor je woning. Je kiest óók voor de buurt en je buren. Je bent als Erfgenoten elkaars beste buur. Dan is het belangrijk dat je elkaar kent. Niet alleen van gezicht, maar ook wie je bent. En wat je interesses en talenten zijn. Tijdens de STEK-reis organiseren Zayaz en JOOST een kijkdag en erfsessies. Zo kunnen toekomstige bewoners van STEK elkaar al leren kennen voordat ze op STEK komen wonen. Zo kunnen ze ontdekken of STEK echt bij ze past en zij bij STEK. Op de website van STEK staan diverse vlogs waarin je een beeld krijgt van zo'n kijkdag en erfsessie. En ook de STEK-reis vind je daar.

In deze video's vertellen erfgenoten Jennifer, Joselyn en Cora hoe compact wonen bevalt en hoe ze met elkaar van alles delen.

Goed om te weten

  • er komen meerdere woningtypes
  • er is variatie in indeling, uiterlijk, grootte en huurprijs
  • geschikt voor stelletjes, gezinnen en singles. Jong en wat ouder zijn welkom
  • zowel voor mensen met een laag inkomen (2/3) als middeninkomen (1/3)
  • inschrijven bij Woonservice is nodig. We adverteren met aanbod en loting. Dus ook met weinig inschrijftijd maak je kans.
  • zo'n 120 woningen (fase 1 en 2) verplaatsen we tussen 8 en 15 jaar naar een andere plek in De Groote Wielen of Den Bosch. Iedereen kan meeverhuizen als men dat wil.
  • 80 Woningen (fase 3) in noordelijke erven blijven permanent staan. Deze woningen staan op z'n vroegst zomer 2025 op hun plek vanwege vertraging in aanleg nutsvoorzieningen.

Stedenbouwkundig plan

Om je een goede indruk te geven van deze nieuwe woonbuurt, vertelt stedenbouwkundige Tom van Tuijn je daar in onderstaande video alles over.

Of sla het stedenbouwkundig plan erop na dat is geïnspireerd op de landelijkheid van de omgeving.

Samenwerking met JOOST

Behalve Zayaz verhuurt ook woonstichting JOOST woningen in STEK. Voor bewoners van STEK
maakt het niet uit of je een woning van Zayaz of van JOOST huurt. We hebben dezelfde werkwijze die past bij het woonconcept van STEK.

Media

  • STEK komt thuis: beleef mee hoe de eerste woningen op hun plek werden gezet
  • STEK ontkiemt: zie hoe de woningen in de fabriek worden gemaakt.
Meer video's vind je op het YouTube kanaal van STEK