Zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak werk je mee aan een beter milieu, en je krijgt er nog een vergoeding voor ook. Wij leggen standaard zonnepanelen op nieuwbouwcomplexen, en bieden ze aan als we huizen renoveren of verduurzamen. Uiteindelijk willen we dat huurders ook op eigen initiatief zonnepanelen bij ons kunnen aanvragen.

Wat we doen in 2021

We willen dit jaar 1.000 huishoudens een aanbod doen voor zonnepanelen. Een deel van deze panelen komt terecht op nieuwbouwcomplexen, en een ander deel op woningen die onderdeel zijn van een renovatie- of verduurzamingsproject. Daarnaast krijgen ook enkele buurten waar géén projecten gepland staan, een aanbieding van ons.

Zonnepanelen op bestaande woningen

In 2021 sturen wij meerdere buurten een aanbieding voor zonnepanelen. De buurten die wij aanschrijven, worden zorgvuldig geselecteerd. Ze voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • De daken lijken geschikt voor zonnepanelen.
  • Er staan géén werkzaamheden aan het dak gepland voor de komende jaren.
  • De ligging (ten opzichte van zon) is goed. Er staan bijvoorbeeld niet teveel bomen in de weg.

"Het plaatsen van de panelen was in een halve dag gepiept, we hebben er totaal geen rommel van gehad. Ik ben onder de indruk van het aantal kilowattuur dat ik al heb terug geleverd. In onze wijk zijn alle gebruikers heel tevreden. Op deze manier helpen we het milieu én onze eigen portemonnee een handje."

Bart van der Elst, secretaris HV Martinipad - heeft zonnepanelen sinds 2020.

Meer informatie

Benieuwd of u in 2021 een aanbod voor zonnepanelen kunt verwachten? Stuur een e-mail naar duurzaamheid@zayaz.nl. Liever niet afwachten en zelf aan de slag met zonnepanelen? Dat mag ook. U leest er hier meer over.